Poseta ministra Šarčevića Institutu

Datum: 08.02.2018

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodin Mladen Šarčević, juče je posetio naš Institut i u razgovoru sa rukovodstvom i zaposlenima, upoznao se sa radom i opremom koju posedujemo.

U poslednjih osam godina u Institut je uloženo oko 8 i po miliona evra u tehnologiju za mineralne resurse, projektovanje, istraživanje i razvoj. Uverivši se u to, ministar prosvete Mladen Šarčević, nakon obilaska je pohvalio rad naše naučne ustanove:

„Kako sam čuo, u poslednjih osam godina  ovo je pretvoreno u jednu zaista zavidnu naučnu ustanovu, gde se svi, kako sam video, ponašaju domaćinski. Drago mi je što vidim mlade ljude doktorante, koji su iz ove sredine, a usavršavaju se po raznim univerzitetskim centrima, doktoriraju i vraćaju se da rade ovde. Uslovi su ovde zaista jako dobri“.

Zajedno sa ministrom, Institut je posetio i Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić i tom prilikom je rekao da je Institut važan u pretstojećoj privatizaciji RTB-a Bor , jer nijedna kompanija koja bude došla kao strateški partner neće moći da radi bez naših usluga .

Direktor Instituta Dr Mile Bugarin je istakao da je sa ministrom razgovaralo i oko realizacije niza budućih projekata. Takodje je rekao da nam je drago da smo ministru mogli da pokažemo nove tehnologije koje smo uveli u naš Institut , kao i to da smo u novu opremu, aparate i softvere uložili preko 6 miliona evra sopstvenih sretstava.

Još je napomenuto da je jedan od najznašajnijih projekata sa inostranstvom, projekat koji je u toku i koji se realizuje u saradnji sa Vladom Japana , čija je vrednost oko 5,2 miliona dolara.

Za uspomenu na današnju posetu Institutu , ministru Šarčeviću je poklonjen zlatnik od 22-to karatnog zlata sa logom Instituta.

Najnovije vesti

FIRMA OD POVERENJA

„Borski institut – ponos Srbije!“

.

INFORMATOR O RADU

katastar rudarskog otpada